La Nova Cançó catalana a la Model

CAT club Nova Cançó Jordi Montañez

La setmana vinent faré una activitat concert sobre la Nova Cançó catalana a la presó Model, un lloc significatiu. Aquí teniu més info sobre aquesta activitat:

El CATclub és un espai de trobada d’estudiants internacionals interessats a descobrir la llengua i la cultura catalanes durant la seva estada a la UB i d’estudiants locals que, com a voluntaris, els volen acompanyar. La setmana passada vam estrenar el semestre amb una ruta històrica que va ser tot un èxit i la setmana que ve farem una activitat d’allò més especial: dijous 11 de març ens visitarà el músic Montañez.
Durant la dictadura franquista —però no únicament en aquest període de la història— la llengua i la cultura catalanes van patir una persecució feroç. Va ser en aquesta etapa, a finals de la dècada dels 60, que va sorgir la 
Nova Cançó: un moviment musical, cultural i polític d’oposició al franquisme que es va estendre per tot el territori de parla catalana. Les lletres d’aquestes cançons amaguen, mitjançant metàfores i jocs de paraules, consignes i reivindicacions d’oposició a la dictadura. Algunes de les seves cançons, com ara “L’estaca” de Lluís Llach, han esdevingut autèntics himnes o clams d’un poble que lluita per la seva llibertat i encara avui es canten en tot tipus de concerts, trobades i festes. En voleu saber més?
Dijous vinent farem un taller concert amb el músic barceloní Jordi Montañez, que 
interpretarà les peces més representatives d’aquest moviment en un escenari absolutament representatiu: la presó Model. Sí, ho heu llegit bé, entrarem a la Model, una presó on malauradament hi va haver moltes víctimes de la repressió franquista. Ens acostarem a la llengua catalana a través de les lletres de les cançons i ens endinsarem en una part de la història del país que encara té conseqüències en la societat actual.
A més, i aprofitant que tenim estudiants de moltes procedències diferents, també compartirem experiències similars en altres països del món.
Us hi esperem!